Contact | Route
   
 
 
Geschiedenis en ontwikkeling van ons bedrijf
 

In 1890 is dhr. Leenhouts een smederij / loodgietersbedrijf midden in het dorp Breskens begonnen. Deze smederij is in 1924 voortgezet door de zonen Izaak en Jan. Zij legden zich meer toe op de mechanische bewerking van metaal en kochten in 1938 hun eerste draaibank wat zeer uniek was in de streek.

1962 Gerard van Vugt, afkomstig uit Oude Tonge, was in 1962 op zoek naar een metaalbedrijf ter overname en kwam met de gebroeders Leenhouts in contact. De koop werd bezegeld en Constructiebedrijf van Vugt was een feit. Gerard is gestart met 1 medewerker en had voornamelijk constructiewerk t.b.v. de landbouw. Niet veel later kwam daar service en constructiewerk t.b.v. de visserij bij. In korte tijd werd er gemoderniseerd en in 1968 werd de eerste nieuwe draaibank aangekocht.

1977
De haven van Breskens was niet alleen een vissershaven, er vonden ook veel handelsactiviteiten plaats. Uit deze bedrijvigheid ontstond veel onderhoud en constructiewerk aan verladingskranen, grondverzetmaterieel en de betoncentrale. Door het groeiproces kwam men ruimte tekort. In 1977 werd het bedrijfsgebouw vergroot d.m.v. het aanbouwen van een loods. Het aantal medewerkers was inmiddels uitgebreid naar 5 personen.

1987 In de streek kwam steeds meer industrie en bedrijven werden opgericht Hier kwam werk uit voort met andere, hogere eisen. Het aantrekken van geschoolde technische mensen en het bijscholen van de bestaande medewerkers was een logisch gevolg. De ontwikkeling op lastechnisch gebied werd op de voet gevolgd. In 1979 werden de eerste draadlasmachines aangeschaft wat voor die tijd heel vooruitstrevend was. Intussen kwam zoon Peter van Vugt meer en meer in beeld, groeide op in het bedrijf en werd in 1984 medefirmant. Net als voorheen groeide het bedrijf uit zijn jas, er werkten reeds 7 medewerkers, en werd er besloten om een geheel nieuw bedrijfspand te bouwen op het industrieterrein Deltahoek. In 1987 is dit pand in gebruik genomen.

1996 Constructiebedrijf en machinefabriek van Vugt groeide nog verder door naar een breed opererend bedrijf met een ruime klantenkring met activiteiten in meerdere sectoren. Het aantal medewerkers was gegroeid naar 10 in 1996. In datzelfde jaar werd het pand op Deltahoek uitgebreid met een tweede loods. Hierin werd een aparte constructiewerkplaat gecre ëerd voor het verwerken van roest vast staal (RVS), waardoor aan de hoge kwaliteitseisen vanuit de voedingsmiddelen- en suikerwerkenindustrie kon worden voldaan. Ook het kwaliteitscertificaat ISO9001 werd in dat jaar behaald. In 2002 werd het bedrijf volledig overgenomen door de huidige directeur Peter van Vugt.

2011 Het groeiproces van het constructiebedrijf bleef maar doorgaan. Er werden nog meer medewerkers aangetrokken en het vloeroppervlak werd te klein. Er kon niet meer geïnvesteerd worden door ruimtegebrek. Vergroten van het vloeroppervlak, of nieuwbouw was echter niet mogelijk op de huidige locatie. De enige optie was het nieuwe gedeelte van het bedrijventerrein Deltahoek waar in 2011 het nieuwe pand aan de Dokweg 2 in gebruik werd genomen.

Constructiebedrijf van Vugt | Dokweg 2 | 4511 PW Breskens | tel. 0117 - 38 14 26 | mail@vanvugt.nl | Privacy statement

© IBC Communicatie 2018